Category: Διαδικαστικά ειδικότητας
Published: Monday, 30 November 2015
Written by Γεώργιος Παπαλουκάς

Ωρολόγιο πρόγραμμα ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ

Για να δείτε την κατανομή ωρών σε μαθήματα της ειδικότητας ΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ (για όλα τα εξάμηνα) πατήστε εδώ.

Το θεωρητικό μέρος του μαθήματος ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ι του Α' Εξαμήνου (2015Β) θα γίνεται κάθε Πέμπτη την 4η και 5η διδακτική ώρα.

Το μάθημα ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ του Α' Εξαμήνου (2015Β) θα γίνεται κάθε Πέμπτη την 6η διδακτική ώρα και κάθε Παρασκευή 1η διδακτική ώρα.

Category: Διαδικαστικά ειδικότητας
Published: Monday, 30 November 2015
Written by Γεώργιος Παπαλουκάς

Τεχνικός Η/Υ: Προοίμιο

Οι Νέες Ειδικότητες των ΙΕΚ περιγράφονται στο ν. 4186 / ΦΕΚ 193 / 17 Σεπτεμβρίου 2013 / ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ. Στο Άρθρο 24 αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
Ομάδες Προσανατολισμού, Τομείς και Ειδικότητες Ι.Ε.Κ.
1. Οι Ομάδες Προσανατολισμού με τους αντίστοιχους Τομείς και με τις αντίστοιχες Ειδικότητες του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης είναι οι εξής:
α) Ομάδα Προσανατολισμού Τεχνολογικών Εφαρμογών:
Τομέας Πληροφορικής
1. Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών
2. Τεχνικός Η/Υ
3. Τεχνικός Λογισμικού Η/Υ
4. Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής (Πολυμέσα/ Web designer ? Developer/ Video games).
Οι οδηγοί ειδικοτήτων ορίζουν το πλαίσιο διδασκαλίας των μαθημάτων για κάθε ειδικότητα, είναι δηλαδή οι αναλυτικοί οδηγοί σπουδών. Η επίσημη ιστοσελίδα άντλησης των οδηγών ειδικοτήτων είναι η www.gsae.edu.gr
Δεν έχουν συνταχθεί οδηγοί κατάρτισης των νέων ειδικοτήτων. Το κενό καλύπτεται με την αντιστοίχιση των νέων ειδικοτήτων στις προυπάρχουσες ειδικότητες (πριν την εφαρμογή του ν. 4186 της 17ης Σεπτεμβρίου 2013). Η αντιστοίχιση αποτυπώνεται στην απόφαση με Αρ.Πρωτ.11024/19-09-2014/ΥΠΑΙΘ της ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΓΓΔΒΜ) με Θέμα "Αντιστοίχιση Παλαιών Ειδικοτήτων με Νέες Ειδικότητες των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) που υπάγονται στη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης (Γ.Γ.Δ.Β.Μ.)"

Read more: Τεχνικός Η/Υ: Προοίμιο